SAP Espanya s’ha incorporat com a nou soci del Centre d’Innovació en Tecnologies de Dades i Intel·ligència Artificial (CIDAI), sumant-se així a aquesta iniciativa publicoprivada per a la transferència de solucions tecnològiques basades en Dades i Intel·ligència Artificial per al teixit social i empresarial.
Han subscrit l’acord el director general de SAP Espanya, Félix Monedero, i el director general Corporatiu i d’Operacions del centre tecnològic Eurecat, Xavier López, en representació del CIDAI, en un acte que ha tingut lloc avui a la seu d’Eurecat i que ha comptat també amb l’assistència del director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya i president del CIDAI, Daniel Marco, i del director del CIDAI i director de Tecnologies digitals d’Eurecat, Joan Mas.
En paraules del director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya i president del CIDAI, Daniel Marco, “la incorporació de SAP al CIDAI reforça l’aposta conjunta del Govern, centres tecnològics, universitats i el sector TIC per aquest centre com a iniciativa de referència per promoure l’adopció de la Intel·ligència Artificial a Catalunya. Amb un líder internacional com SAP sumem capacitats a l’ecosistema digital vinculat a l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya, Catalonia.AI”.
Segons el director General SAP Espanya, Félix Monedero, “la Intel·ligència Artificial accelerarà i ampliarà el potencial humà. I és compromís de SAP impulsar ecosistemes oberts, que permetin re-imaginar els processos empresarials, incorporant la Intel·ligència Artificial de forma natural per avançar cap a propostes innovadores, eficients, i amb una clara aposta per la sostenibilitat. Un exemple d’aquest compromís és l’aliança amb CIDAI, que serà clau per aportar al mercat un enfoc diferencial de la Intel·ligència Artificial i la Sostenibilitat”.
La finalitat del CIDAI “és consolidar un espai on la demanda avançada pugui conèixer de primera mà l’estat de l’art i les aplicacions més innovadores de la intel·ligència artificial, orientades, per exemple, a optimitzar processos industrials, generar noves eines per a tractaments de malalties, redefinir cadenes de valor de diferents sectors i millorar l’experiència dels usuaris”, ha remarcat el director general Corporatiu i d’Operacions d’Eurecat, Xavier López.
En aquest sentit, “els eixos que vertebren el CIDAI són la utilitat i l’impacte, a partir del diàleg constant tant amb petites i mitjanes empreses com amb grans companyies i organitzacions de l’entorn per
prioritzar i impulsar les iniciatives i tecnologies més rellevants”, ha afegit el director del CIDAI i director de Tecnologies digitals d’Eurecat, Joan Mas.
“Altres valors del CIDAI són l’excel·lència, la neutralitat i els principis ètics, amb el desenvolupament d’activitats i projectes liderats per experts en l’àmbit, amb vigilància tecnològica continuada i l’aplicació de bones pràctiques a nivell europeu i la proximitat, amb la idea d’inspirar, demostrar i fer més accessible l’estat de l’art per a les empreses i les institucions coordinant agents de tot el territori”, ha dit.
Generació, validació i transferència de tecnologies d’Intel·ligència Artificial fiable d’alt valor afegit
En conjunt, el CIDAI té com a objectiu la generació, validació i transferència de tecnologies d’Intel·ligència Artificial fiable d’alt valor afegit per fomentar la innovació en els sectors estratègics del país, inclosos els serveis públics i el tercer sector, i la identificació de propostes tecnològiques innovadores provinents de recerca capdavantera en Intel·ligència Artificial, per difondre-les a empreses i institucions.
Potenciar l’ecosistema català d’Intel·ligència Artificial com un pol de referència internacional creant una comunitat connectada, activa i dinàmica que impliqui a la majoria dels agents és un altre dels objectius del CIDAI, que té també com a finalitat accelerar l’adopció de la Intel·ligència Artificial fiable en el món empresarial i a la societat, mitjançant projectes que demostrin el seu benefici i reduint les barreres existents.
Emmarcat dins de l’estratègia Catalonia.AI de la Generalitat de Catalunya i coordinat pel centre tecnològic Eurecat, el CIDAI està format pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, els centres BSC, CVC, i2CAT, l’IDEAI-UPC i Eurecat i les empreses NTT DATA, Microsoft, SDG Group i SAP.