El CIDAI promou la transferència de coneixement  també a través de la publicació d’estudis. Pots consultar a continuació tota la informació disponible.

Tendencies-canvi-climatic

Tendències d’aplicació de la intel·ligència artificial en la lluita contra el canvi climàtic

[Juliol 2023]

En aquest estudi, es brinda una descripció general dels usos potencials de la intel·ligència artificial aplicada al canvi climàtic, tant per a mitigació com a adaptació i resiliència. Es presenta una anàlisi basada en la recerca de les principals organitzacions implicades, publicacions, casos d’èxit, i les principals notícies relacionades, obtenint un marc general de quin és el camí que s’està prenent per avançar entorn de la intel·ligència artificial aplicada al canvi climàtic i quines tecnologies hi donen suport.

Tendències d’aplicació de la intel·ligència artificial a les indústries agroalimentària i de l’automoció

[Maig 2022]

Aquest estudi posa el focus a les principals tendències de solucions basades en tecnologies IA que recentment han estat adoptades per les indústries agroalimentària i automoció, dos dels sectors més rellevants del PIB català. L’estudi proporciona una visió agregada a partir d’una anàlisi de les principals publicacions recollides de més de 4.000 fonts a nivell internacional relacionades amb aquests dos sectors, per tal de descriure el nivell i tendències en l’adopció de la IA en els mateixos.