Agenda anteriorsMasterclass anteriorsMasterclass

RESUM:

Els grafs són un conjunt d’objectes (anomenats nodes) i les relacions entre ells (arestes). Els grafs són molt populars per a representar mapes, molècules o les connexions en una xarxa de computadors, entre altres aplicacions. No obstant això i fins fa poc no existien xarxes neuronals capaces de treballar amb grafs, això ha limitat l’aplicabilitat de la intel·ligència artificial en molts camps industrials. Les “Graph Neural Networks” (GNN) van ser proposades recentment per a solucionar aquest problema i han revolucionat molts camps del coneixement.

En aquesta masterclass veurem què són les GNNs i les seves aplicacions més populars. A més i mitjançant una DEMO PRÀCTICA implementarem una GNN usant el framework IGNNITION (https://ignnition.org). Aquest framework no requereix coneixements de programació en Tensorflow o Pytorch.

DIA I HORARI:

7 OCTUBRE 2022 | 10h a 11:30h

PONENTS:

  • Albert Cabellos, professor a la Universitat Politècnica de Catalunya, membre d´IDEAI.
    Albert Cabellos és catedràtic en el Departament d’Arquitectura de Computadors de la Universitat Politècnica de Catalunya, ICREA i membre d’IDEAI. Albert ha estat professor visitant en MIT (Boston), UC Berkeley (San Francisco), KTH (Estocolm) i NII (Japòn) així com científic visitant en Cisco i Agilent Technologies.
    Albert investiga com aplicar la IA a les infraestructures de telecomunicacions.
  • Miquel Ferriol, estudiant de doctorat a la Universitat Politècnica de Catalunya, membre d´IDEAI.
    Miquel Ferriol-Galmés received his B.Sc. degree in Computer science and his M.Sc. degree in Data Science respectively in 2018 and 2020 from the Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). He is currently pursuing a Ph.D. at the Barcelona Neural Networking center (BNN-UPC). His main research interests are in the application of Graph Neural Networks to network modeling and optimization, as well as in the application of blockchain to networks.

IDIOMA I FORMAT DE LA MASTERCLASS:

Castellà | Virtual

AGENDA:

– Què són les “Graph Neural Networks”
– Aplicacions de les “Graph Neural Networks”
– Pràctica amb una “Graph Neural Networks” usant el framework IGNNITION (https://ignnition.org).

ADREÇADA A:

Persones interessades en els grafs i la IA.
Cal un coneixement bàsic de matemàtiques i de IA per poder seguir la xerrada.

UPC-IDEAI