Agenda anteriors

PRESENTACIÓ PROJECTES D'ALT IMPACT EN L'ÀMBIT AGROALIMENTARI

RESUM:

El CIDAI té com a objectiu generar, validar i transferir tecnologies d’IA d’alt valor afegit per fomentar la innovació en els sectors econòmics estratègics de Catalunya, inclosa l’administració pública i el tercer sector.

Per complir aquest objectiu, entre altres iniciatives, el CIDAI promou la definició i concreció de projectes que abordin reptes concrets en què la IA és un element central de la solució. En aquesta sessió, es presentaran els resultats i coneixements adquirits durant l’execució d’un Projecte d’Alt Impacte en l’àmbit agroalimentari iniciat l’any 2022.

  • Subprojecte 1: AI LAB – Millora dels processos de qualitat a les granges porcines a través del monitoratge individualitzat (algorismes, dades, espai de dades i model de negoci): En el primer cas, s’ha definit un model metodològic (AI LAB), el qual ha permès identificar reptes de territori i involucrar-hi actors de la quàdrupla hèlix per definir una solució d’IA, amb un model de negoci i sostenibilitat associat. En col·laboració amb la Universitat de Lleida, el Centre d’Estudis Porcins (CEP), i amb la participació de la Federació Catalana de Cooperatives Agràries, i empreses consultores del sector, s’ha desenvolupat un model de visió per computador que permet fer un seguiment individualitzat del cicle de vida dels porcs a l’explotació, obtenint mètriques sobre el seu benestar. Aquesta solució s’ha integrat en una prova de concepte d’un espai de dades comú per a l’àmbit agroalimentari en el context de la iniciativa europea Gaia-X, i s’ha identificat amb el sector un marc de governança que permetrà desenvolupar models de negoci i d’explotació de dades.
  • Subprojecte 2: Patrons d’optimització en l’aplicació d’antibiòtics a les explotacions ramaderes: En el segon cas, i amb la col·laboració del Servei d’Alimentació Animal i Seguretat de la Producció Ramadera de la Generalitat de Catalunya s’han identificat els patrons d’aplicació d’antibiòtics a les explotacions ramaderes per tal de poder reduir el seu ús i minimitzar els efectes en els humans, definint la potencial integració d’aquests algorismes i dades en l’espai de dades desenvolupat en el primer projecte.

DIA I HORARI:

14 febrer 2024 | 11h a 13:30h

FORMAT I IDIOMA:

Presencial | Català

LLOC:

Parc AgroBioTech Lleida
Parc de Gardeny, edifici CeDiCo 1a planta
Auditori Joan Oró
25071 Lleida

PROGRAMA

11:00h Benvinguda i obertura de l’esdeveniment

Sr. Joan Mas i Albaigès, director del CIDAI i cap de l’Àrea Digital d’Eurecat.
Sra. Glòria Cugat, subdirectora general de Transferència i Innovació Agroalimentària de la Generalitat de Catalunya.
Sr. Lluís Juncà Pujol,
director general d’Innovació, Economia Digital i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya. (vídeo)
Il·lm. Sr. Jordi Verdú,
diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida.

11:15h Projectes d’alt Impacte en l’àmbit agroalimentari.
“Solucions tecnològiques en el sector agroalimentari”. Pol Torres, investigador de la Unitat d’Intel·ligència Artificial Aplicada d’Eurecat.
“Estudis de salut i benestar animal”. Mili Voltes, cap del Servei d’Alimentació Animal i Seguretat de la Producció Ramadera de la Generalitat de Catalunya.
“Suport a la decisió en l’aplicació d’antibiòtics en explotacions ramaderes”. Karina Gibert, directora d’IDEAI-UPC.
“Proposta metodològica AI LAB: Territori, Dades, model de governança i model de negoci”. Fernando Vilariño, director associat del CVC.
“Digitalització del sector porcí”. Pol Llagostera, investigador de la UdL i representant del CEP.
“Una xarxa neuronal pel seguiment i mètriques individualitzades”. Coen Antens, investigador del CVC.
“Desenvolupament d’una prova de concepte d’espai de dades”. Roberto García, professor del Departament d’Enginyeria Informàtica de la UdL.
“Model de governança i model de negoci”. David Avaro i Iris Pallarol, tècnics de l’Oficina de Transferència Tecnològica del BSC.

12:45h Preguntes i properes accions

13:00h Aperitiu & Networking

13.30h Fi de l’acte