CONTINGUTS DISPONIBLES!
RESUM:
El Model PIO sobre Obligacions i Drets és una nova eina d’avaluació sobre els usos ètics i legals que està harmonitzada amb els requisits legislatius i els estàndards i recomanacions ètiques actuals. Aquesta nova eina va més enllà de l’aplicació de llistes de verificació i proporciona recursos i catàlegs per donar resposta a qüestions crítiques sobre complexitat i conseqüències no desitjades, sobre confiança tècnica i confiança social, sobre compliment i responsabilitat legal, sobre mesures preventives i sobre innovació responsable en IA.
En aquesta classe magistral donarem una panoràmica sobre els objectius i potencialitats d’utilitzar el nou Model PIO, especialment a la llum de la nova legislació sobre IA com l’AI Act.
DIA I HORARI:
4 JUNY 2024 | 16h a 17:30h
PONENT:
- Albert Sabater, director de l’Observatori d’Ètica en intel·ligència artificial de Catalunya
Professor Serra Húnter de Sociologia a la Universitat de Girona i director de l’Observatori d’Ètica en intel·ligència artificial de Catalunya. És doctor en Estadística Social per la Universitat de Manchester. Els seus interessos de recerca i docència se centren en aspectes metodològics i computacionals de les Ciències Socials.
Actualment, està desenvolupant metodologies d’avaluació ètica i impacte social en l’ús de sistemes d’intel·ligència artificial (un exemple és el Model PIO).
IDIOMA I FORMAT DE LA MASTERCLASS:
Català | Virtual
AGENDA:
En conjunt parlaré de tres temes relacionats amb el Model PIO sobre Obligacions i Drets, una eina que:
1) Afavoreix el compliment de la normativa i regulació actual sobre riscos associats a la intel·ligència artificial a través d’un procés de verificació exhaustiu
2) Permet identificar accions adequades o inadequades i sensibilitzar a la quàdruple hèlix a través dels usos ètics i responsables de les dades i sistemes d’intel·ligència artificial
3) Fomenta l’alineació amb la creixent adopció internacional de principis ètics i d’estàndards d’alt nivell en el disseny, implementació i ús de dades i sistemes d’intel·ligència artificial.
